Duurzaam wonen & werken

Veel huishoudens en bedrijven zijn bezig met de verduurzaming van hun woning of pand. Het begint vaak bij het aanbrengen van isolatie in dak, muren en vloer. Daarna komen er duurzame installaties om de hoek kijken: slimme thermostaat, zonnepanelen, warmtepomp, elektrische verwarming. Voor al deze duurzame installaties is elektra nodig.

Advies over benodigde elektra

Wanneer u gespecialiseerd bent in de installatie van duurzame installaties of hier als particulier zelf mee aan de slag wilt gaan, kan het soms een uitdaging zijn om zelf te berekenen welke aanpassingen aan de elektra hiervoor nodig zijn. 

Dat er aanpassingen nodig zijn, is bijna zeker. Voor duurzame installaties is vaak meer vermogen nodig dan dat er standaard in een huis of pand aanwezig is. Maar om hoeveel vermogen gaat het en over hoeveel groepen moet deze verdeeld worden? Dat is waar AVL-Elektro u graag over adviseert. 

Zo gaan we te werk

Op basis van de duurzame installatie(s) die u wit inzetten en waar in het huis/pand u ze wilt installeren, maken wij een capaciteitsberekening voor het benodigde vermogen. Deze leggen we naast de bestaande situatie. Zo maken we overzichtelijk waar extra elektra nodig is en hoeveel. Vanzelfsprekend helpen we u ook graag bij de installatie van deze elektra.  

Nieuwe groepenkast nodig

In sommige situaties kan blijken dat er een nieuwe groepenkast nodig is om aan het gevraagde vermogen voor de duurzame installaties te voldoen. AVL-Elektro is gespecialiseerd in de aanleg van groepenkasten. We ontzorgen u hier graag in, indien nodig. Lees er hier meer over

Zonnepanelen aansluiten

Hoe zonnepanelen aansluiten op meterkast? Bij zonnepanelen installeren is het in veel gevallen verstandig om een extra groep aan te leggen. In sommige gevallen kan ook het vergroten van de hoofdaansluiting wenselijk zijn. Afhankelijk van de huidige groepen en aansluiting, de hoeveelheid zonnepanelen dat u wilt plaatsen en het soort omvormer dat u gaat gebruiken, adviseren we u over de beste oplossing voor uw zonnepanelen installatie

Warmtepomp installeren

Een warmtepomp verbruikt veel stroom. In veel gevallen zal het dan ook bij een warmtepomp installatie nodig zijn om aanpassingen te doen aan de elektra. Zo kan het zijn dat uw woning nog een 1-faseaansluiting kent, terwijl voor een warmtepomp een 3-fasenaansluiting nodig is en er zal een extra groep voor de warmtepomp moeten worden aangelegd. AVL-Elektro adviseert u er graag over.

Bij AVL Elektro begint airconditioning met de vraag of je een systeem zoekt voor koeling, verwarming of beide. Afhankelijk van je behoeften, kijken we naar de juiste capaciteit en het type airco dat het beste bij jouw situatie past. Vervolgens geven we een op maat gemaakt advies voor een efficiënte en duurzame installatie, waarbij we rekening houden met jouw verbruik en comfort. Zo geniet je altijd van een aangenaam binnenklimaat.

De eerste vraag bij elektrische verwarming, is of u deze als bijverwarming of als hoofdverwarming gebruikt. In het eerste geval heeft u vanzelfsprekend minder extra vermogen nodig dan bij het tweede. Daarnaast kijken we naar het soort elektrische verwarming dat u wilt inzetten en het elektrische verwarming verbruik. Zo komen we tot een maatwerk advies voor de benodigde elektra.

ELEKTRA VOOR LaadpalEN

Als je een elektrische auto koopt wil je die ook kunnen opladen. Een eigen laadpaal voor de deur of op uw bedrijf bespaart een hoop tijd en geld. Wij adviseren u naar de mogelijkheden.

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het vervangen of plaatsen van uw verlichting. Vul daarvoor dit formulier zo volledig mogelijk in. 

Offerte formulier algemeen
Aantoonbaar gekwalificeerd. Wij staan voor kwaliteit!