Toekomstbestendige elektrotechniek

Laadpalen

Op zoek naar een laadpaal voor bij u thuis of op de zaak? AVL Elektro geeft advies en levert en installeert laadpalen voor thuis- en zakelijk gebruik. 

Vraag vrijblijvend een offerte op maat​

Bent u benieuwd wat een laadpaal installatie in uw situatie kost? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

2 merken laadpalen

Alfen laadpalen voor zakelijk gebruik

Alfen loopt voorop in technologie en biedt veel opties voor zakelijk gebruik

Wallbox laadpalen voor particulier gebruik

Wallbox is het perfecte merk voor gebruikersvriendelijk thuisgebruik. 


Laadpaal bedrijf

Wanneer u laadpalen bij uw bedrijf wilt laten installeren, bijvoorbeeld voor uzelf, uw medewerkers en/of uw gasten, bespreken we allereerst samen uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een gratis oplaadmogelijkheid bieden of werken met een oplaadtarief? Wilt u per gebruiker het verbruik inzichtelijk hebben of niet? Dit soort opties zijn namelijk allemaal mogelijk. 

Laadpalen aansluiten

Wanneer we voor u meerdere laadpalen aansluiten op uw elektra, is het van belang dat de stroom tussen de afzonderlijke laadpalen eerlijk verdeeld wordt. Dankzij het innovatieve Smart Charging Network van Alfen gebeurt dat optimaal. Het systeem merkt zelfs wanneer een auto volledig opgeladen is. Op dat moment krijgen de andere aangesloten auto’s automatisch meer stroom. 

Laadpaal thuis

Wanneer u een elektrische auto heeft, is een eigen laadpaal thuis ideaal. Zo bent u niet afhankelijk van de beschikbaarheid van openbare laadpalen. Het is zelfs mogelijk om een dubbele laadpaal te kiezen waarmee u thuis twee elektrische auto’s tegelijk kunt opladen. 

Laadpaal & elektra

Tijdens het opladen verbruikt een laadpaal veel energie. Zoveel zelfs dat er een situatie denkbaar is dat u andere grootverbruikers, zoals uw inductiekookplaat, op hetzelfde moment niet zou kunnen gebruiken. Dat wilt u natuurlijk niet. Daarom hebben Wallbox en Alfen laadpalen een load balancing systeem. Dit systeem staat in contact met andere elektra in huis en past het laadvermogen van de laadpalen naar beneden aan wanneer u de stroom in huis nodig heeft. 

Beveiligde toegang tot uw laadpaal

Omdat u niet wilt dat een onbevoegde zomaar zonder uw toestemming gebruik kan maken van uw laadpaal thuis, is de Wallbox en Alfen laadpaal voorzien van RFID lasertechnologie beveiliging. Zelf heeft u dan met een pasje toegang tot uw laadpaal, een ander niet.  

Welke laadpaal heb ik nodig?

Als ervaren laadpaal installateur adviseren we u graag over de beste laadpaal of laadpalen voor uw situatie. Ook de bestelling en installatie van uw laadpalen voor thuis of op de zaak regelen we graag. U heeft nergens omkijken naar. 

Elektra voor laadpaal

Wanneer we laadpalen plaatsen, kijken we vanzelfsprekend ook of uw elektra aan de benodigde eisen voldoet. Voor de installatie van een laadpaal is bijna altijd een uitbreiding van de meterkast nodig. De laadpaal heeft namelijk een eigen groep nodig en er moet een kabel van de laadpaal naar de meterkast aangelegd worden. Bovendien is het handig en verstandig om een load balancing module te installeren die ervoor zorgt dat de belasting van de meterkast niet te hoog oploopt. AVL-Elektro regelt het allemaal voor u. 

Laadpaal kosten

U wilt natuurlijk graag weten wat de laadpaal kosten zijn in aanschaf. AVL-Elektro brengt graag een vrijblijvende offerte voor u uit, gebaseerd op uw situatie. Vaak kan dit al op afstand, bijvoorbeeld wanneer u ons duidelijke foto’s van uw meterkast en kilowattuurmeter kunt sturen. Indien nodig of gewenst, kunnen we ook bij u thuis of op de zaak langskomen om de mogelijkheden te bespreken en de situatie te bekijken. 

Zakelijke laadpalen

Als bedrijf kun jij eenvoudig laadpalen plaatsen voor jouw klanten, bezoekers, medewerkers en huurders. Zo biedt je hen een extra service. Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden waardoor de vraag naar laadpunten gaat toenemen. Om aan deze vraag te voldoen kun je kiezen voor verschillende laadoplossingen. Samen met jou kijken we welke laadoplossing geschikt is voor jou:

In een adviesgesprek bekijken we jouw situatie en bespreken we jouw wensen. Als we een passende laadoplossing hebben besproken dan ontvang je van ons een offerte op maat.

Offerte

Bent u benieuwd wat een laadpaal installatie in uw situatie kost? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte formulier algemeen
Aantoonbaar gekwalificeerd. Wij staan voor kwaliteit!

Bel mij terug

Bel mij terug