Aanleg van nieuwe en vervangen van bestaande stopcontacten

Stopcontacten

Een nieuwe keuken of aanbouw is iets leuks om naar uit te kijken, maar het brengt tijdens de verbouwing ook een paar aandachtspunten met zich mee: wat is de plaats en het aantal van de stopcontacten nu en in de nieuwe situatie? Is de verdeling goed genoeg voor de apparaten die u er op gaat aansluiten? AVL-Elektro kijkt met u mee, geeft advies en zorgt voor een vakkundige aanleg. 

Nieuw!
stopcontacten-buiten-avl

Vraag online offerte stopcontacten aan

Stopcontacten aan vervanging toe? Nieuwbouwproject en stopcontacten plaatsen plaatsen? Wij doen het allemaal!

Offerte aanvragen

Nieuw stopcontact aanleggen

Het is verstandig om de aanleg van nieuwe stopcontacten aan een erkend elektricien over te laten. Er komt namelijk meer bij kijken dan het trekken van een elektriciteitsdraad en het plaatsen van het stopcontact. Hieraan vooraf gaan belangrijke overwegingen zoals op welke groep het stopcontact moet worden aangesloten, of er een extra groep nodig is en of een ‘gewoon’ stopcontact voldoet. Ook bij de uitvoering van de werkzaamheden is het van belang om te weten welke veiligheidsmaatregelen van belang zijn. AVL-Elektro is erkend installateur en heeft veel ervaring met de aanleg van nieuwe stopcontacten. 

Bestaande stopcontacten verleggen

Bij keukenrenovaties komt het vaak voor dat de indeling van uw keuken verandert. Daarmee verandert ook de plaats waar u stopcontacten nodig hebt. AVL-Elektro verlegt de bestaande stopcontacten graag voor u. We denken ook meteen mee over de verdeling van de stopcontacten die u voor diverse apparaten nodig heeft.

Perilex-stopcontact voor inductiekookplaat

Gaat u van een gaskookplaat over naar elektrisch koken, bijvoorbeeld met een inductiekookplaat? Dan heeft u voor dit apparaat een extra sterk stopcontact nodig, een Perilex stopcontact. AVL-Elektro legt dit stopcontact graag voor u aan en houdt hierbij vanzelfsprekend rekening met zaken als het aanleggen van een extra groep en het controleren van uw groepenkast op geschiktheid en veiligheid.

Wat is een Perilex-stopcontact?

Een Perilex stopcontact is een speciaal stekkersysteem voor het aansluiten van apparaten met een hoog vermogen. In plaats van 1 x 230 volt kan met een Perilex-aansluiting 2 x 230 volt of 400 volt worden gerealiseerd. Een Perilex stopcontact ziet er dan ook anders uit dan een gewoon stopcontact: in plaats van twee stekkergaatjes, ziet u er vijf. Ook aan de achterkant werkt de aansluiting van een Perilex stopcontact anders dan bij andere stopcontacten. Ook hierbij geldt dus weer: laat dit uitvoeren door een erkend installateur zoals AVL-Elektro.

Extra ‘fasen’ nodig na keukenrenovatie

Een keukenrenovatie brengt vaak nog iets meer teweeg dan het verplaatsen/aanleggen van stopcontacten. Met de moderne kookapparaten heeft uw installatie mogelijk meer vermogen nodig. Om tot een juiste verdeling te komen adviseren we hiervoor vaak een 3-fasenaansluiting. De meeste oudere groepenkasten bezitten vaak nog een 1-fasesysteem. Dit wil zeggen dat de stroomaanvoer via één draad uw groepenkast binnenkomt. In veel gevallen adviseren we dan ook uw groepenkast opnieuw te bedraden of in zijn geheel te vervangen. Vanzelfsprekend helpen we u ook bij de uitvoering ervan. Aanpassing van uw groepenkast verzorgen we zelf; verzwaring van de hoofdzekeringen gebeurt door de netbeheerder. Wij kunnen u hierin uiteraard wel adviseren en begeleiden.

Voordelen van stopcontacten met randaarde

  • Voorkom gevaarlijke situaties
  • Geschikt voor alle moderne apparatuur
  • Optimale veiligheid

Offerte

Vraag handig en snel online een offerte aan voor het installeren of vervangen van (perilex) stopcontacten. Vul het formulier zo volledig mogelijk in. We proberen binnen 5 werkdagen te reageren.

Offerte formulier algemeen
Aantoonbaar gekwalificeerd. Wij staan voor kwaliteit!

Bel mij terug

Bel mij terug